Je brengt heel wat tijd door op Instagram en stiekem ben je best jaloers op accounts met duizenden volgers. Maar als je goed kijkt, zie je dat veel van hen een lage interactie hebben. En juist die interactie is de sleutel tot succes op Instagram. Ik leer je graag hoe je de beste berichten op Instagram kunt plaatsen. Een checklist met 10 punten, die jou succes brengt op Instagram!

Checklist: 10 stappen voor succesvolle berichten op Instagram
Instagram draait echt niet alleen om de volgers. De interactie die ik eerder noemde speelt een belangrijke rol. Maar ook: de totale uitstraling van je profiel, je foto’s en je teksten. Als het totaalplaatje klopt, trek jij volgers aan die perfect passen bij jou je je bedrijf. Als je voor iedere post deze checklist naloopt, heb je gegarandeerd meer interactie op Instagram!

Check 1: Is je foto scherp?
Zorg dat je foto van hoge kwaliteit is. Altijd. Een duidelijke en heldere foto houdt de aandacht vast en krijgt meer interactie.

Check 2: Is je tekst uitnodigend?
Trigger je volgers met een uitnodigende tekst. Gooi niet zomaar wat online, maar denk na over wat je schrijft. Zorg voor een waardevolle tip, zet je volgers aan het denken met een vraag of vertel iets over jezelf. Let erop dat je genoeg witruimte gebruikt, zodat je tekst niet 1 grote lap wordt.

Check 3: Is je tekst foutloos?
Lees je post voor je hem plaatst na op fouten, er is niets zo onprofessioneel als een caption die vol fouten staat. Ben je zelf geen held in spelling? Laat dan iemand je teksten checken of vraag hulp bij het schrijven.

Check 4: Is je post visueel leesbaar?
Veel mensen lezen de teksten niet (helemaal). Zorg ervoor dat je achter je foto ook de tekst op een template zet. Swipen door foto’s uit nieuwsgierigheid gebeurt wel veel, dus op die manier leest je volger de tekst alsnog.

Check 5: Heb je je locatie getagd?
Tag een locatie, zo laat je Instagram en je volger weten waar je bent. Daarnaast verschijn je ook in de resultaten van die locatie, wat je extra en gratis zichtbaarheid kan opleveren. Tag dus zeker de plek waar je een lekkere lunch hebt gehaald of dat mooie park waar je tijdens je pauze wandelt.

Check 6: Kun je andere accounts taggen?
Sharing is caring. Dat betekent ook dat je elkaars accounts deelt. Tag partners waarmee je samenwerkt, merken die je graag gebruikt of ondernemers die je graag wilt supporten. Zo vergroot je elkaars bereik en creëer je meer interactie op je bericht.

Check 7: Heb je hashtags toegevoegd?
Voeg relevante hashtags toe aan je post. Doe dit niet random, maar ga op hashtagonderzoek uit en kijk welke hashtags voor je werken en welke niet. Gebruik ook nooit elke keer dezelfde hashtags. Maak drie sets met hasthags en wissel af.

Check 8: Sluit je af met een Call To Action?
Voeg een Call To Action (CTA) toe aan je tekst! Hiermee zet je jouw volger aan tot actie. Een goede CTA is een vraag. Het liefst een open vraag, die aansluit op de inhoud van je bericht. Vraag naar een mening, tip of ervaring. Andere goede CTA’s zijn: verwijzen naar de link op je profiel, inschrijven voor de nieuwsbrief of vragen om je stories te bekijken. Maak het zo makkelijk mogelijk om actie te ondernemen.

Check 9: Reageer je op de reacties die je krijgt?
Reageer op reacties. Elke reactie is een antwoord waard, als jouw volger de tijd neemt om te reageren, is het minste wat je kan doen even reageren. In real life zouden we ook antwoorden, toch? Laat ook bij anderen regelmatig reacties achter, maar let op: zorg dat ze relevant en oprecht zijn.

Check 10: Deel je je foto ook in je stories?
Door je post ook te delen in je stories, krijg je meer bereik. Je volger weet dan dat je een nieuwe foto hebt geplaatst. Zet er een uitnodigende tekst bij of licht een tipje van de sluier. Via de gifjes kunt je een sticker met ‘tik hier’ toevoegen, zodat je volger weet dat ze op de foto moet tikken om meer te lezen.

Succesvol op Instagram: jij kunt het!
Ik hoop dat je met deze checklist voor meer succes op Instagram mooie berichten gaat maken. Heb je nog vragen? Stuur me dan gerust een mailtje!

Schrijf je voor de wachtlijst 1:1 coaching voor hele scherpe aanbiedingen & extra bonussen!

 

Bedankt voor je inschrijving voor de wachtlijst!

Schrijf je voor de wachtlijst groepscoaching voor hele scherpe aanbiedingen & extra bonussen!

 

Bedankt voor je inschrijving voor de wachtlijst!

Schrijf je in voor jouw maandelijkse dosis inspiratie en straal als ondernemer op Instagram!

Bedankt voor je inschrijving!

Bedankt voor je aanvraag!

Stuur een bericht
1
Heb je een vraag? App gerust!
Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een WhatsApp bericht.