Social media zijn een fantastisch medium om jezelf te laten zien als ondernemer. Maar, in een wereld die aan elkaar hangt van perfecte plaatjes kun je ook weleens onzeker worden. Plaats je wel de juiste content? Doe je het wel goed? Ik geef je 7 tips voor meer zelfvertrouwen op Instagram.

 

Meer zelfvertrouwen op Instagram

“Feel the fear and do it anyway!”

Dat klinkt lekker makkelijk, gewoon doen. Toch zijn er genoeg belemmeringen waardoor je toch niet durft te posten. Of waardoor je maar wat doet en niet de juiste klanten aantrekt. Geloof mij: je bent niet de enige ondernemer die hiermee worstelt. Gelukkig zijn er praktische tips die je kunt toepassen om meer zelfvertrouwen op Instagram te krijgen. Zo kun je jezelf vaker laten zien en trek je klanten aan die écht bij je passen.

7 tips voor meer zichtbaarheid op Instagram

 

Tip 1: Begin veilig

Wil je iets nieuws uitproberen? Begin dan veilig bij de mensen die je vertrouwt en bij wie je jezelf durft te zijn. Vraag ze om eerlijke feedback en tips. Als ze vertellen dat je ergens talent voor hebt, doen zij dat echt niet om je te pleasen. En wist je dat je stories kunt uitzetten voor bepaalde accounts? Zo kun je je zichtbaarheid rustig opbouwen. 

Maak je stories stap voor stap. Begin met een foto. En dan film je van je af. Vervolgens film je van je af en praat je. Dan draai de camera om en zeg je iets. Daag jezelf uit begin klein.

Tip 2: Geloof het

Krijg je positieve feedback? Neem dit dan aan. Schrijf elke positieve reactie op. Dit helpt je om je zelfvertrouwen te laten groeien. Ontvang ieder compliment met open armen en zonder het kleiner te maken. Je hebt het verdiend! Wat waarom zou jij jezelf nog langer klein houden, jij verdient het om te stralen! Je doet jezelf tekort als je niet rechtop gaat staan. 

Tip 3: Wat is het ergste dat er kan gebeuren?

Bedenk wat echt het allerergste is wat er kan gebeuren. Stopt de wereld met draaien? Ben je bang dat mensen je stom of raar vinden? Stel jezelf vervolgens de vraag: is dit reëel? Of is het een oude overtuiging die je nog hebt, maar allang niet meer echt iets is waar je bang voor hoeft te zijn? 

Schrijf elke dag 5 positieve dingen over jezelf op. Of zeg ze tegen jezelf in de spiegel. Extra tip: Stuur spraakberichten in plaats van getypte DM’s, zodat het went om tegen je telefoon te praten. 

Inspiratie voor positieve affirmaties:

  • Mensen zitten op mij te wachten 
  • Ik mag er zijn 
  • Ik heb waarde te bieden
  • Ik help mijn klanten
  • Ik ben een expert

 

Tip 4: Ga voor je grootste wens

Wat wil je bereiken als ondernemer? Wat is je allergrootste wens? Zorg dat je die helder voor ogen hebt. Wil je bijvoorbeeld je klanten meer zelfvertrouwen geven door hun huid te verbeteren en daarin de beste van je stad worden? Maak een visionboard dat bij die wens hoort. Deel waardevolle tips en inspiratie, die je stap voor stap bij die geweldige klant brengen. Inspireer en motiveer andere met jouw wensen. 

Tip 5: Zet elke dag een stap

Je weet wat je wilt, nu is het tijd om in actie te komen. Elke stap is er één, ook al is het een kleine stap. Wat kun je vandaag doen om een stap te zetten? Stel jezelf voor in een post, deel een waardevolle tip of vertel het verhaal van een klant. Je hoeft niet elke dag te posten, als jij liever stories maakt is dat ook goed. Zoek naar een balans voor jou en je volgers. 

Tip 6: Blijf in beweging

Mooi zo, je bent stapjes aan het zetten! De eerste zijn het moeilijkst. Het gaat erom dat je iedere dag een klein stapje blijft zetten. Ook als is het nog zo klein. Als iets eenmaal in beweging is en blijft, wordt het steeds makkelijker. Kijk welke resultaten je behaalt en stuur bij waar nodig. 

Tip 7: Spring af en toe in het diepe

Soms heb je lang genoeg de temperatuur van het pierenbadje gecheckt met je linker grote teen en moet je één keer springen. Ja, het water is koud. Ja, dat is even doorbijten. Stop met excuses maken en ga ervoor. Je kunt er altijd weer uit klimmen, douchen en afdrogen. Maar je bent wel gesprongen!

Buiten je comfortzone gebeuren de mooiste dingen!

In 2021 organiseerde ik voor het eerst mijn eigen Mastermind. Ik vond het reuzespannend en begon daarom klein op Insta met filmpjes die maar 24 uur te zien zijn. Daarna een Reel en zo bouwde ik verder op, tot ik overal en vol overtuiging durfde te delen wat ik te vertellen heb. Heerlijk! 

Nu denk ik niet eens meer na over mijn stories en daar heb ik tot nu toe geen blijvende schade aan overgehouden. Sterker nog, alleen maar positieve reacties en groei!

Dit is wat een deelnemer zei in het drie maanden traject:

“De struggle kwam toen jij me vertelde dat het rust ging geven als ik zou gaan plannen. Op dat moment lag m’n social media plat en zat ik helemaal vast. Maar bij groei en je comfort zone uitrekken is weerstand een proces. Wat denk je? Nu straal ik als nooit tevoren op de socials.“

Ga vandaag nog aan de slag en laat jezelf zien. Op jouw manier, in jouw tempo, als je maar in beweging blijft!

Schrijf je voor de wachtlijst 1:1 coaching voor hele scherpe aanbiedingen & extra bonussen!

 

Bedankt voor je inschrijving voor de wachtlijst!

Schrijf je voor de wachtlijst groepscoaching voor hele scherpe aanbiedingen & extra bonussen!

 

Bedankt voor je inschrijving voor de wachtlijst!

Schrijf je in voor jouw maandelijkse dosis inspiratie en straal als ondernemer op Instagram!

Bedankt voor je inschrijving!

Bedankt voor je aanvraag!

Stuur een bericht
1
Heb je een vraag? App gerust!
Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een WhatsApp bericht.