Met Instagram kan je op een laagdrempelige manier je (ideale) klanten bereiken. Met foto’s, tekst, Reels en Stories geef je een kijkje in jouw business. Om optimaal gebruik te maken van Instagram deel ik graag 4 handige tools die ik zelf graag gebruik!

 

Welke tools zijn handig voor Instagram?

Handige tools inzetten voor Instagram scheelt je een hoop tijd. Denk aan een planningstool, zodat je in één keer een hele rits content kan inplannen. Een ontwerptool is handig om mooie beelden te maken, die helemaal passen bij de kleuren van je huisstijl. Voor filmpjes is het handig als je een tool hebt waarmee je kan editen, oftewel knippen en plakken. Ik zet graag 4 handige tools voor Instagram op een rijtje!

Tool 1: Plannen op Instagram met Preppr

Preppr is een handige tool waarmee je jouw Instagramberichten kan inplannen. Eén van de voordelen is dat je een preview van je feed te zien krijgt. Zo weet je vooraf of een bepaalde foto of afbeelding met tekst goed past in je totale feed. Andere voordelen van Preppr:

  • Je kan de tekst onder de foto schrijven
  • Je kan hashtags toevoegen
  • Je kan andere accounts taggen

De hashtags die je vaak gebruikt kan je opslaan, zodat je de volgende keer in één klik alle relevante hashtags in je bericht zet.

Ook handig: Preppr geeft aan wat de beste tijden zijn om te posten voor de door jou gekozen datum. Je kan uiteraard ook zelf een tijd kiezen. Zo kan je experimenteren en bekijken welke tijden het beste voor jou werken.

De voordelen van content plannen

Content plannen heeft veel voordelen. Je investeert één keer een paar uur en kan dan weken vooruit. Zo hoef je niet elke dag te denken: waar zal ik het nu weer over hebben? Ook als je op vakantie gaat kan je social media gewoon doorlopen.

Let altijd wel op dat je tijdloze content inplant en houd regelmatig in de gaten of er iets aangepast moet worden. Het zou gek zijn als je heel enthousiast een post inplant waarop je wilt laten zien dat je die dag in de zon op het terras zit, terwijl het juist pijpenstelen regent. 😉

Tool 2: Mooie afbeeldingen maken met Canva

Canva is een geweldige tool om visuele content mee te maken. Je kan Instagram-afbeeldingen voorzien van je eigen logo, infographics, presentaties en social posts: met Canva maak je het in een handomdraai!

Canva werkt heel makkelijk en is overzichtelijk. In de pro-versie heb je toegang tot duizenden stockfoto’s en kan je je eigen huisstijlkleuren toevoegen. Heb je geen inspiratie? Kies dan uit duizenden templates, die je helemaal naar wens kan aanpassen.

Tool 3: Video’s bewerken met InShot

Met InShot kan je eenvoudig filmpjes bewerken. Zo maak je een filmpje helemaal naar wens en is het klaar om in te zetten op Instagram!

Wat kan je met InShot:

  • video’s inkorten
  • verschillende filmpjes met elkaar mixen
  • Muziek toevoegen
  • Filters toepassen

Dankzij deze app hoef je tijdens het filmen dus niet in de stress te schieten als je een keer iets fout zegt of als er iets onverwachts gebeurt. Je knipt het er gemakkelijk uit, zodat je filmpje weer lekker loopt.

Tool 4: Andere lettertypes op Instagram met Messletters

Zie je op Instagram weleens andere lettertypes en ben je benieuwd hoe je dat voor elkaar krijgt? Hiervoor zijn verschillende handige apps beschikbaar. Ik gebruik zelf meestal Messletters.

Je voert een tekst in in Messletters en kiest het lettertype dat je graag wilt gebruiken. Dit kopieer je en plak je in je caption (of in je planningstool, zoals Preppr). De afwijkende lettertypes zijn handig als je een stuk tekst wilt benadrukken.

Let er wel goed op dat je tekst leesbaar blijft, anders heeft het juist het tegenovergestelde effect en leest niemand je post.

Hopelijk heb je veel aan deze handige tools voor Instagram en helpen ze je om met nog meer plezier zichtbaar te zijn! Meer tips? Lees hier de blog: In 7 stappen meer zelfvertrouwen op Instagram. 

 

Schrijf je voor de wachtlijst 1:1 coaching voor hele scherpe aanbiedingen & extra bonussen!

 

Bedankt voor je inschrijving voor de wachtlijst!

Schrijf je voor de wachtlijst groepscoaching voor hele scherpe aanbiedingen & extra bonussen!

 

Bedankt voor je inschrijving voor de wachtlijst!

Schrijf je in voor jouw maandelijkse dosis inspiratie en straal als ondernemer op Instagram!

Bedankt voor je inschrijving!

Bedankt voor je aanvraag!

Stuur een bericht
1
Heb je een vraag? App gerust!
Heb je een vraag over mijn aanbod of wil je iets anders vragen? Stuur me gerust een WhatsApp bericht.